diumenge, 10 de juny del 2012

9 de Juny de 2012-TERRADETS-Paret de les Bagasses-QUO VADIS 330 m. 6b+, Ae (6a obl.)

Ressenya Made in LO GALL
Ressenya original
Situació a la paret

     Ja esta! Sembla que per fi ho hem aconseguit. La “Quo Vadis” ha quedat re equipada després de uns quants dies de passar calor, ploure, perdre claus, ulleres, càmera de fotos, deixar-nos cordes al cotxe….. un desastre, per no perdre el costum.
     Anècdotes a part, la via ha quedat re equipada amb parabolts mètrica 10 i les reunions amb anelles per poder rapelar ,si escau. Hem netejat els llargs tot el que hem pogut i fins i tot hem fet un llarg nou al tram  comú amb la CADE i un altre de sortida directa a la Feixa. També hem arreglat amb un parabolt la possible sortida per l’escape .
    Tot ha estat possible amb la col·laboració de tots els  GALLS  del galliner (autòctons i foranes) i la mostra la tenim amb la llista que apareix com a re equipadors. Tots han col·laborat d’una manera o altra i es per això que, des de aquest bloc, agraïm la seva col·laboració. Ara, la via , es de tothom. Gracies.

UNA MICA DE HISTORIA.
     Eren els anys 80 i Terradets estava de moda. Cal pensar que eren els inicis de la escalada esportiva i a la zona , junt amb el Verdón, hi havia plaques de tot grau . Cada dissabte les línies d’ascens al fantàstic mur de pedra eren recorregudes per cordades que venien de tots els racons de la geografia europea. La gent escaladora, guarnida amb les seves malles de colors i mocador al cap, fruïa amb les plaques ratllades, les fissures i diedres d’aquesta mole calcaria que s’anomena Paret de les Bagasses. Hi havia dies que a totes les vies hi havia cordada.
     Nosaltres érem una colleta de Lleida que ens penjàvem d’aquestes i altres parets del nostre país i que un bon dia vàrem pensar: Per que no , una via a Terradets?. Ens ho vàrem mirar amb deteniment i el lloc menys ocupat era la part esquerra de la paret , així que vàrem traçar una línia imaginaria i a picar pedra. La via es va equipar per dalt, amb espits , en aquells temps tot un  luxe, tot i això no s’ha  repetit massa i es que les vies de placa de la zona dreta l’han eclipsat.

QUATRE REFERENCIES DE LA VIA
     La “Quo Vadis” no es ben be una via plaquera. Cal diferencia dues zones. La part de baix fins el escape on les plaques manen, tot i que el concepte no es anar al recte dels parabolts , sino anar ballant per les plaques buscant els cantos, que hi son , alguns petits, però hi son. La part de dalt en canvi es mes de sostres que cal superar amb artificial i sortides a placa , o artificial pur i dur, sempre a l’espera que algun “manolo” els alliberi.
    Ara creiem que “Al Cèsar lo que es del Cèsar” i os convidem a que aneu a repetir-la. Pensem que ha quedat força be i ,a mes a mes, la pedra no esta “sobada”.
     S’acceptaran critiques però, com sempre, no en farem ni puto cas. Cal fer menció a la ressenya original (grau molt apretat) ,en aquells temps , un 6a no el posava qualsevol.
     Aquí teniu unes quantes fotos del re equipament i de la primera re ascensió. 

RE EQUIPAMENT
                                    Inici Via                                     
Cal fer be les coses
Lo Lluis , lo Juan i lo Sergi a punt
Lo Juan desde la Feixa
Lo Lluis i lo Juan montant reunió
Lo Lluis treient els spits vells
Lo Juan re equipant el L8
Lo Lluis i lo Juan satisfets per la feina
Lo Lluis estudiant el L7
Lo Juan posant un re envio al L6
Per avui ja en hi ha prou

A PROBAR-LA!!!!
Amunt i crits
Lo Nico al L1
Lo Lluis al L1
Lo Llauis al L2
Lo Lluis al L2
Lo Sergi al L3
Lo Llauis al L3
Lo Sergi al L3
Lo Tato al L3
Lo Nico al L4
Lo Sergi al L4
Lo Nico al L5
 Lo Sergi al L5
(el pedal no fa falta)
Lo Nico devall del 6b+ del L6
Lo Nico al L7
Lo Nico al L9
Lo Nico al L10, nova sortida a la Feixa
Floreta del dia

LO XIST :



7 comentaris:

Llauis ha dit...

Alguns galls es deuen sentir com una gallina despres d'haber posat un ou,,, i quin ou!! un reequipament de una via a les Baagasses!. La veritat que ha quedat una via guapa, i ademés gens de "sobada" que deixa la cresta estarrufada i tiesa a totes les aus que la repeteixin. Felicitats i Kikirikis

Anònim ha dit...

Hosti estic molt content.Hens a costat molta feina i patiment.
Fortes matinades i calor pero...ho hem fet.De fet si no fos pel fort lligam que hens agermana hauria set encara mes imposible.He pensat que ja ficats, el mateix equip... podriem repassar tota la pared , que ja ho demana.
UN GALL IMPLICAT

Juanill ha dit...

La més sincera enhorabona avícola... ja estic impacient per repetir-la.

Juanill lo val de ram en ram ha dit...

Per cert Sergi, potser hauries de ficar una copia de la ressenya nova a la secció de vies noves i reequipaments. Digo yo... ;-))

Lo Gall ha dit...

Tens rao Juanill, en pic puga la "ampapelo".

joan asin ha dit...

Enhorabona, bona feina.

Joan Baraldes ha dit...

Aquest dissabte l'hem fet fins la falsa feixa i cal felicitar-vos per la feina feta !!
salut i a tibar