dissabte, 18 d’agost del 2012

11 d'Agost de 2012-LLAUSET-Pic de la Solana de Llauset-A.C.VALDRIC 230 m. V

Fantàstica ressenya del Luichy
Vies del Pic de la Solana de Llauset
(foto treta de Internet, no se d'on)

     En un acte heroic i per tal de que el bon nom del nostre col·lectiu no resulti malmès, lo Lluís i lo Sergi ens en anem a ascalar a Pirineu.  No se que esta passant aquest estiu , però la GALLOFADA no dona senyals de vida. Alguns se’n han anat a l’estranger,  altres a la platja (ja no hi ha respecte a res) ,  en hi ha que potser els han portat al   escorxador d’aus ,  un treballa –pobre- (ó no) i n’estic segur que alguns s’estan tocant lo melic o un altra cosa de mes avall.
     Nosaltres desafiant les temperatures extremes (31º al aparcament de la presa a les 3 de la tarda) triem la via A.C.Valdric al Pic de la Solana de Llauset. Això es troba direcció túnel de Vielha i a la desviació on posa: Aneto , continuar carretera amunt , passar lo poble i arribar a la presa de Llauset  (aparcament).
     Es una d’aquelles vies de “Festa Major i ressaca” on les mesures son adequades a la morfologia cadenciosa dels GALLS, cresta eixerida i el pit ben afora. Aproximació de una horeta per bon camí, menys l’últim tram de pedrera; deixes la motxilla i rapeles el primer llarg; escalada amb bon granet (cal vigilar algun bloc) i amb les reunions instal·lades; amortitzes els friends i els tascons ja que les tirades son netes , a part d’un clau taronja al tercer llarg; les vistes magnifiques dels Besiberris, el Russell i el Vallibierna, així com els llacs de la vall d’Anglios, ja valen la visita a aquesta part del Pirineu. Si a tot això li afegim que la via no passa del   V grau…. Invitació al Onanisme!!!. (pareu compte o us quedareu cecs)(o se us assecarà la medul·la)
 Rapelant lo L1
 Fotoaprop del Sergi al L1
 Fotolluny del Sergi al L1
 Lo Sergi al L2
 Lo Lluís al L2
 Lo Sergi es passa de frenada la R2
 Lo Sergi a L3
 Lo Lluís a R2
 Lo Sergi al L3
 Lo Lluís al L3
 Lo Sergi al L3
 Lo Lluís al L3
 Lo Lluís al L4
 Lo Sergi al L4
 Lo Lluís arribant al cim
 Fotocim
(darrera lo Vallibierna)
 Lo Lluís al ràpel de 30 m. del descens

 El descens es pot fer com diu  a la   ressenya   del   Luichy (cal emportar-te la motxilla)   o be ,des grimpant per la canal evident de la dreta, fins a trobar una instal·lació de ràpel (30 m.) i després anar baixant seguint les fites fins a peu de paret.

PA "LISTOS":  
Pregunta : La foto la ha feta un home ó una dona???
(solució a la pròxima piulada, com fan els diaris)  

LO CLIP :
Perdoneu per la publicitat
  





2 comentaris:

Anònim ha dit...

Veus carinyo per aixo jo del timbre de tota la vida.
Si l'hi agues de popar al meu gendra segurament m'escanyaria.
Aviat sere lliure
Besitos
LO GALLFER

Juanill lo val de ram en ram ha dit...

Encara m'estic descollonant ara... de lo clip...

Jo crec que la foto la fet un home. Cap dona seria capaç de fer-la amb el garbuig de cables damunt de la cadira....

Per cert, respecte al granet i les vies de V, juro i perjuro que l'onanisme esportiu no asseca la medul·la... ni et quedes cec... però si doblega l'esquena... només cal veure'm a mi.