dilluns, 24 de febrer del 2014

01-FEBRER- 2014. "FISURA OBLICUA". 340m. 6a (obl) PARET DE LA FONTFREDA. MONTSEC D'ARES.





Resenya (inmillorable) de lo mestre Luichy

Lo recorregut

-"Saben aquel que diu: que és un tio que entra en una òptica i diu: 
- Hola quisiera unas gafas...
- Qué las quiere, para ver de cerca o para ver de lejos...?
- No, para ver de cerca, ...para ver por aquí,...por la comarca....

Ja tenia raó ja lo mestre Eugenio....Però en el cas que avui expliquem cal comparar-se unes ulleres per a veure de lluny.....per a intentar veure lo lluny que estan los seguros en aquesta via. Mare de Deu senyor...
Bé, si som sincers, de seguros pocs....o cap en alguns llargs; així que els "aserdos" brillaran per la seva absència. A més a més les reunions són........ pues això: són reunions i punt: que si burilots, que si un pitonot mig sortit, ...que si una sabinota seca i més prima que la titola d'en patufet.... És per això que no és una via apta per anar-hi tres galls. Millor no carregar molt les roles.

Com podreu veure, galls avispats i altres espècies, no hi han gaires afotos. I és que lo forn no estava per gaires bollos.... Tirar cap amunt, equipar, i a sortir per dalt, ...que rapelar deu ser una empresa divertida......   Jo, particularment, estava més pendent que lo company no caiguessi sobre una R precària que per tirar afotos.
Això sí, sort que es pot equipar bé. Així doncs: molt recomendable si us agrada l'aventura i navegar!!! viote excel.lent, en un entorn ferèstec (com lo gall fer) i amb excel.lents vistes a Lo Peladet. Tots los llargs són bonics, amb els pros i contres. 

Lo negre mos va pillar (per variar) i mentre un  Gran Disc taronja es ponia per l'Aragó, vam caminar cap al cotxe en la foscor per l'aresta, amb una sol.litud absoluta, i una baixaja de jabalí antològica. A lo Roger i a mi ens va agradar molt.

Lo Jaume.

(PD: perdoneu les afotos, però n'avem per feina, i no recordo a quin llarg corresponen.... en vam empalmar alguns; però amb imaginació un ho podeu imaginar. Au! )

  Lo Jaume navegant...
Lo Jaume navegant...
Vista de lo nostre estimat congost de Terradets, amb lo Peladet.....
Lo Roger: content
Lo Peladet, observant...
Lo Roger recollint un llarg (un de tants)
Més Roger
Lo Jaume recollint...
Lo Roger buscant.....(parabolts segur que no...)


 __________________________________________________________
FOTO CIM !!!!
 

________________________________________________________________

LO XIST ...o la gran pregunta.....