diumenge, 15 de maig del 2016

El Cràpula, ED (350 mts, 6b+, A2). Terradets

Deixem de banda per una temporada les excursions nàutiques i tornem a les aproximacions clàssiques. Luichy proposa un viote poc equipat i ens hi apuntem. L'aproximació rondarà els 3/4 d'hora, ja que ens toca pujar a la paret de l'Amanita, seguint un corriol més o menys marcat. A peu de via Luichy s'autoassigna els primers llargs, i bilateralment ens guardem el cartutx Salla per un darrer llarg de 6b+ possiblement expo. De manera que l'estratègia és clara, el portem fresquet fins a la R5 i allà l'aviarem (Salla Unchained).

Els dos primers llargs se'ls fa Luichy. Son V+/6a al meu parer més tirant cap al 6a. Ja veiem la tònica. Poc equipament i a buscar-se la vida. Tot i que la navegació no resultarà complicada. La ressenya original és prou clara. Al L3 comencen les hostilitats. T'atances a sota el gran sostre per un diedre, i aquí et trobes 2 pasos d'A1. Sortir del segon pas té miga, amb la fissura molla, la placa bruta, adherència i llençar-se cap a una sabina (llarga vida tingui). A partir d'aquí una molt bona i llarga fissura sota el sostre et permet posar trastes de totes les mides i colors. El L4 s'inicia amb un sostre d'A2. M'entesto en fer-lo en lliure.  Arribo al primer clau bé, xapar els dos segons (junts) costa un bon bloqueig, i aquí ve el pas per treure el cap pel sostre. Caic, torno a provar, veig que puc posar un alien, i que si encerto el color no volaré (crec que era groc). L'encerto, però com no veig cap protecció més de sortida, m'hi penjo, poso un tascó de reforç, i continuo amunt. Si aneu per feina, amb l'alien preparat, podeu sortir, deu ser 6b+ tot plegat. Ara ja sol trobarem algun pas atlètic de 6b però amb pont de roca al lloc. Els llargs següents no presenten cap història en particular, fins al L8 que surt del balcó del vent (nom ben adient). Surt el Salla, i sota el darrer sostre pot posar-se 2 friends bons, però compte, que no hi haurà res més durant uns bons metres (ni possibilitat de posar). La roca no és de massa fiar, encara que tot el que agafem aguanta. Creiem que el grau deu ser 6a+ (no pas 6b+) però l'exposició no és petita. Empalma L8 i L9.

Pel descens caminem uns 50 metres per la carena, direcció Àger, fins trobar una fita que marca el ràpel. En 4 ràpels serem a peu de via. Per trobar el 3er ràpel haureu de caminar (com diu la ressenya) però més metres. Deuen ser uns 50 o 60.

Molt bona via, coherent en el (no)equipament, que et marca clarament que (no) et trobaràs i amb un recorregut espectacular. Què més volem en els temps que corren ?


Traçat (aproximat) de la via

Selfie

Luichy al L1

I al L2

L3

Des de la R4

Salla al L6 (crec)

L8

Fotocim


Ressenya original


Video xist