dijous, 25 d’agost del 2016

Passe Murailles, 6c+ (6a ob), 200 mts. Cavallers, Sector Islandis

Estem davant una via ****. De tornada d'obrir amb Luichy per Botornàs, resulta que m'oblido la motxilla al seu cotxe, i això m'"obliga" a tornar cap amunt dos dies després. Enganyo l'Òscar perquè m'acompanyi i sota recomanació de Luichy ens hi posem en aquesta via equipada i excel·lent.

L'aproximació no té pèrdua. Des de l'embassament, aneu a buscar el con de dejecció de la Islandis. És el segon barranc que trobareu. Pugeu per la pedrera i a mà dreta del con trobareu la R0.


  • L1. V. No el fem. És una esperó tombat que puja per la dreta del con, a buscar el primer ressalt. Pugem a peu per l'esquerra fins la R1
  • L2. 6a. Ens durà al segon ressalt, amb un pas estrany que l'Òscar es treu bé. Jo azero com un campió. De la R2 fem un canvi de reunió a peu, pujant fins al peu de la primera cascada de la Islandis. A mà dreta veureu la línia de bolts de la via. No hi ha pèrdua, ja que és la única línia equipada
  • L3. 6b+. Bons cantos, vertical, amb el pas difícil arribant a la reunió. Pocs peus, confiar en trobar coses i per la dreta dels bolts. 
  • L4. 6c+. Surt l'Òscar a buscar un diedre tombat evident sota un sostre. El diedre conté la part dura. Molt tècnic, entres d'esquena, et gires, i amb els peus sobre un granit polit com el marbre, arribes com pots sota el sostre. A partir d'aquí la cosa és més fàcil. El tio encadena el llarg i fa setmanes que no trepa.
  • L5. 6b+. Des de la R5 potser no veieu cap bolt, però flanquegeu 2 mts a la dreta i els trobareu. Aquest llarg és més fàcil que L3, però té una zona tonta sense bolts. Són uns 6 o 7 mts, on es pot posar un tòtem roig i un de groc, però massa aprop del darrer bolt. Toca una bona excursió. Luichy ens va passar una xapa perquè deia que hi faltava un bolt i el forat estava fet. No trobem res de res.


La baixada la fem en 3 ràpels: R5->R4 (35 mts), R4->R2bis (60 mts), R2->R1 (25 mts)
De material porteu 15 cintes i els 2 tòtems (groc i vermell). I si teniu millor vista que nosaltres, un martell, una xapa i una clau. Igual trobeu el forat.

Boníssima via, a l'ombra tot el dia (o gairebé), de poc patir, de poca aproximació i de bona roca.

Aproximació. La resenya al llibre de Luichy, "Cavallers, Travesani, Aiguestortes"

L2

L3

L4

L5

Arribant a l'R5. Es complicat, però no tant

Fotocim




Lo Xist 
Lo Suka collint figues