divendres, 16 de setembre del 2016

Intríngulis (A1/6a, 90 mts) + Cantomania (6c+, 70 mts). Paret dels Heretges, Camarasa

Avui tocava fer metres a Regina amb Salla, però se'm complica el matí i quedo tard amb Ari  per fer una via que ens recomana Víctor F. del mestre M. Solís, Intríngulis. La trobareu a la paret dels Heretges, a la dreta del Sabardó. El primer llarg és un diedre actualment impracticable per la vegetació, de manera que aprofitem una línia de bolts just a la seva esquerra per arribar a la R1. El segon llarg és l'identitari de la via. És magnífic, amb bastants proteccions (pitons, burins i algun spit) a la primera meitat que és on es concentra la dificultat. Sortint del sostre s'arriba a un punt on trobareu 2 burins amb xapa i un pèl més amunt, un pitó. D'aquí al següent pitó la progressió en lliure és molt complicada, de manera que decideixo manxar del pitó i resoldre el pas. La resta es fa bé. Un spit us marca el canvi de diedre, i a buscar un arbre en un altre diedre. La R2 està a la dreta de l'arbre (no es veu).
El tercer llarg és pur artificial equipat amb burins ara rovellats. Se'l curra l'Ari i no ens agrada massa. L'emoció és com arribar d'un burí a l'altre, i si aguantaran.

Baixem a peu, mengem una mica, recollim al Víctor i tornem als Heretges a canviar de xip radicalment. Ens posem en una zona de 3 vies equipades que comparteixen el primer llarg. D'esquerra a dreta Pilosofia (7b), Cantomania (6c+) i Kalahari (7a). Aquest primer llarg comú (6c+) té un pas a l'inici dur, regletero i de posar bé els peus. Després es fa bé fins a la R1 que és un sistema de cadenes. La idea és continuar el llarg de 6c+. No sé perquè, però estic convençut que és el de l'esquerra, de manera que li toca a Víctor i l'enviem cap a l'infern. Veig que la cosa no pinta bé quan comença a pillar-se de les cintes passat mig llarg. Està clar que això no és 6c+. De totes maneres el tio arriba a la R2,  li diem que desmunti, i surto per la via central que aquesta sí és la que toca. És un llarg extraordinari, vertical, llarg (35 mts), amb bons cantos, sense passos difícils, de continuïtat i amb un sol repòs a mig llarg. Amb pila es fa bé

Material: A la Intríngulis cal 1 placa recuperable. Portem àliens, tòtems, tascons i C#2 i C#3. I streps pel 3er llarg.

Intríngulis. Ressenya del llibre d'Escalades al aNoguera (J. Marmolejo i J. Escuer) 
Intríngulis. L1

Intríngulis L2 
Intríngulis L2

L'Ari a 'inici del L3

Intríngulis. L3

Fotocim

Víctor a la Pilosofia i deixant-se les cintes

Pilosofia

Ari a la Cantomania

Bon repòs

Lo Xist