dissabte, 25 de febrer del 2017

MARTINETI-ROS 70m. 6a+ - OUS TOMATA i BIRRA 100m, 6a+/A0 -SANT LLORENÇ DE MONTGAI

Resulta que lo Pinto i lo J.R. tenen permís del Sr. Martinetti per fer una revisió de la seva via al Cilindre la MARTINETTI-ROS .

Aquesta es una de tantes vies que queden arraconades tant per la desconeixença com per el seu precari o inexistent equipament.

En aquells temps feien anar pitons , ara amb el material modern i la variant equipada del segon llarg ja no us caldran , amb un joquet d’aliends i un de tòtems o camelots fins el dos ja fareu.

Lo primer llarg de calcari del tipic de la paret del Os , encara que des de sota no ho sembli , es un llarg preciós , que trafiqueja per una mena de diedre , encara que l’ascalada no serà típica de diedre. Sol trobareu un bolt que us marcarà el començament i ja res mes fins la role , però que el podreu trastejar a tot drap pel seguit de fissures que us acompanyaran en tot moment , 6a net.

Lo segon  acollonant , per roca conglomerada  d’escàndol i pràcticament  equipat  , caldrà escalar entre xapes  amb alguna excursioneta entre bolts , encara que sempre amb un vol net garantit , sobre el 6a+.

Una via molt guapa i recomanable per lo variada de roca i passos.

Desprès anirem a la nova creació del  Victor Francia i l’Ari a la paret del pont…..sempre diuen que jo no netejo les vies….que sempre trio roca dolenta…..que equipo poc……la mare que els va parir…..

Lo primer llarg guapo , amb roca collonuda ,equipat amb alegria i possibilitats de afegir alguna coseta entre mig , nosaltres diem V+.

Lo segon no direm que tingui la roca ni bona ni dolenta….senzillament no te roca…es puto fang dur.

Comença per uns passos d’artifo  equipat i després a arrossegar-vos per una mena de xemeneia amb alguns passos  curiosos i bonics , però per una roca mes que dubtosa , que vos apretarà el culet de ben segur, metre pujareu segur anireu trencant  coses , les assegurances amb  aire i pel mig no podreu ficar res o si mes no res mig fiable…puto fang… amb algo de roca bona de tant en tant.

Hi ha un pas concret amb roca a controlar, al penúltim bolt , que en deixar la xapa sota els peus ja  no podreu caure….o anireu a petar a  una replanet  ,que aquest si , curiosament es de roca compacta , caure aquí es d’hospital segur.

Lo tercer te el pas en una arrencada vertical amb les mans a bona roca i els peus en una mena de conglomerat de terra , després ja fàcil fins el cim.

Es una via que no us deixarà indiferents i tindreu la sensació d’haver ascalat , segurament no morirà d’èxit , però hi es i s’ha de fer.

AU BON NADAL A TOT HOM



RESSENYA CAL GALL

 LO XURRIN EN ACCIO

ENTRANT AL PAS DEL LLARG

AMB FISSURES A DOJO

 SEGON LLARG

LLARG MANTINGUDET AMB ROCA DE SOMNI

 FINAL DE VIA


RESSENYA 

 PRIMERA ASSEGURANÇA

 BONA ROCA I AIRE ENTRE BOLTS

 LA RESSENYA DIU 6a ..NOSALTRES DIEM V+

 UN LLARG GUAPO

 MARE DE DEU EL QUE VE

FANG COMPACTE



I VERTICAL

 PAS DE V+ DEL TERCER

 AQUI LA ROCA TORNA A SER BONA

FOTOXURRINSCIM

LO XIST

2 comentaris:

Ylerget ha dit...

L'intenció es donar recursos a l'éscola per tal de poder treballar l'important habilitat d'escalar amb roca dinàmica... Qualitat prou important al territori que ens envolta. ��

pepet ha dit...

Roca dinamixa?...voldras dir fang dinamic!!!